Vinetele


Se considera ca vinetele sunt originare din India, unde a crescut ca planta salbatica si au fost cultivate pentru prima oara in China. Au fost introduse in Europa, in timpul Evului Mediu, de catre mauri, unde au devenit foarte repede populare. Prin secolul al 18-lea, francezii si italienii au inceput sa cultive vinetele. In SUA, vinetele au fost introduse de catre botanistul, Thomas Jefferson, in 1806.

Vinetele sunt o sursa excelenta de fibre. Au de asemenea un continut bogat de vitamina B1, vitamina B6 si potasiu, cupru, magneziu, mangan, fosfor, niacina si acid folic.

Vinetele pentru diabetul de tipul 2
Datorita continutului ridicat de fibre si a continutului scazut de carbohidrati a vinetelor, sunt foarte recomandate pentru diabetul de tipul 2.
Continutul de fenoli din vinete inhiba enzimele care ofera baza biochimica a diabetului de tipul 2, controland absortia de glucoza si reducand tensiunea arteriala (hipertensiunea).

Vinetele pentru reducerea colesterolului
Vinetele sunt folosite ca agent pentru scaderea colesterolului, si exista mai multe studii care demonstreaza acest lucru.

Vinetele pentru prevenirea cancerului
Angiogeneza este  procesul de formarea a noi vase de sange si este un proces normal de crestere si vindecare a ranilor. Angiogeneza joaca de asemenea un rol important in cresterea si raspandirea cancerului, prin hranirea celulelor canceroase cu oxigen si nutrienti. Intr-un studiu efectuat de Departamentul de Stiinta Nutritionala, din Japonia, s-a stabilit ca antioxidatul din cojile de vinete, nasuninul, este un inhibitor al angiogenezei, si este util in bolile ce au legatura cu angiogeneza. Alte studii au demonstrat ca antocianinele antioxidante gasite in cojile de vinete si a altor legume au efecte inhibitoare a anumitor celule canceroase.

Indicele glicemic al vinetelor
Intr-un studiu in care s-a determinat indicele glicemic unor diferite legume, s-a ajuns la concluzia ca vinetele au un IG mic, de 15.

Reactii adverse
Este indicat ca persoanele ce sufera de guta sa evite comsumul de vinete.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?