Urzica


Urzica, este un tratament popular impotriva alergiilor, fapt dovedit cu ajutorul unui studiu gasit intr-un numar al revistei de cercetare Fitoterapie. Urzica este o planta comuna, intalnita in zonele umede din Europa si America de Nord. Radacinile, frunzele si semintele ofera beneficii asupra sanatatii. Cand sunt infuzate in apa clocotita, frunzele si radacinile, fac un ceai sanatos.

Studii recente arata ca extractul de urzici inhiba mai multe dintre evenimentele-cheie inflamatorii care provoaca simptomele alergiilor sezoniere. S-a dovedit faptul ca preparatele din urzici uscate ajuta in cazul rinitei alergice. Dupa o saptamana de terapie, s-a descoperit ca reduce simptomele.

Urzicile au fost folosite datorita proprietatilor medicinale de-a lungul istoriei. Se crede ca trupele romane a lui Cezar, au adus urzica din Anglia, si i-a folosit spinii pentru a se incalzi. Atingand spinii urzicilor, se produce o reactie alergica, probabil din cauza acidului formic gasit in spini, aceasta cauzand senzatia de arsura.

In Europa, se foloseste ca tonic, pentru tratarea scorbutului, ca diuretic si ca tratament pentru durerile articulare. Urzicile au un continut bogat de vitamina C, betacaroten, antioxidanti si vitamina E. Au de asemenea un continut mare de clorofila, fier, potasiu, magneziu, crom si zinc.

Alte beneficii asupra sanatatii a urzicilor include efectele antiinflamatorii, efecte impotriva infectiilor tractului urinar si ajuta de asemenea la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de zahar din sange. Ceaiul de urzici are de asemenea efect laxativ, deci poate fi exrem de util in tratarea constipatiei.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?