Soricei in hainute


Este foarte important sa iti implici copii in gatit, de la varste mici. Ei te pot ajuta in scobirea cartofilor, amestecarea ingredientelor. Copii se vor bucura cel mai mult, cand te vor ajuta sa decorezi soriceii.

Dovleacul este foarte bogat in vitamina A, care e buna pentru sanatatea pielii, a vederii si in lupta impotriva infectiilor.

Ingrediente:

– 4 cartofi medii
– putin ulei vegetal
– 1 dovleac mediu
– 3 linguri de unt
– doua treimi cana de parmezan ras
– o lingurita de mustar
– 2 linguri de lapte
– jumatate cana de branza Cheddar ras

Pentru decorare:

– 4 rosii cherry
– 4 ridichi
stafide
ceapa verde

Instructiuni:

1. Inteapa cartofii in mai multe locuri, aseaza-i intr-o tava de copt si unge-i cu ulei. Coace-i intr-un cuptor incalzit in prealabil la 200 grade timp de aproximativ o ora, sau pana se simt moi cand ii apesi.

2. Taie dovleacul in jumatate, curata-l de seminte, apoi unge-l cu unt topit. Coace-l in cuptor timp de aproximativ 40 minute, sau pana cand se inmoaie.

3. Dupa ce se racesc cartofii, fa-i un capacel de-a lungul cartofului, apoi scobeste-l. Fa un pieru din cartofii obtinuti prin scobire si dovlecelul copt, adaugand si mustarul, parmezanul, laptele si untul. Adauga sare si piper dupa gust.

4. Pune amestecul in „cochiliacartofului, acopera cu branza cheddar rasa, dupa care pune-l din nou in cuptorul preincalzit, timp de cateva minute, pana devine auriu.

5. Pune fiecarui cartof o rosie cherry, cu ajutorul unei scobitori, drept nas. Adauga cateva fire mai subtirele din ceapa verde in loc de mustati – poti sa le indesi dupa rosie. Punei jumatati de ridichi in loc de urechi, stafidele drept ochi si ceapa verde mai lunga in loc de coada.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?