Scapa de arsurile stomacale (excesul de acid gastric)


Arsurile stomacale sunt produse de excesul de acid gastric din stomac. Ca sa evitati aceste arsuri, va dam cateva sfaturi pe care le puteti folosi la nevoie.

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a diminua disconfortul cauzat de acidul din stomac. Faceti o bautura prin amestecarea a o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu in 250 ml de apa. Bicarbonatul de sodiu va reduce in mod direct acidul din stomac, va neutraliza si va preveni arsurile stomacale. Aceasta bautura se poate face pe tot parcursul zilei, daca este necesar, pana la o doza maxima zilnica de 3 lingurite de bicarbonat de sodiu.

2. Otet de mere

Se amesteca 1-2 lingurite de otet de mere organic cu 250 ml de apa si se bea. Otetul este crescut in potasiu si ajuta la neutralizarea acidului din stomac. Daca este prea puternic, se poate reduce cantitatea de otet pana cand acesta devine mai slab.

3. Miere ecologica

Ia 1-2 lingurite de miere. Mierea ecologica poate ajuta la diminuarea disconfortului, poate calma si puteti depasi rapid o durere gastrica. Mierea ecologica este bogata in potasiu, aceasta ajutand la imbunatatirea digestiei si formand un strat de alcaline in stomac. Se amesteca miere cu otet de mere, pentru a face o bautura care poate reduce simptomele provocate de acid gastric. O lingura de miere poate ajuta inainte de culcare sau in timpul noptii, daca esti trezit din somn de arsurile stomacale.

4. Mar Rosu

Mancti o bucata de mar, este foarte bun atunci cand va confruntati cu simptome de BRG (boala de reflux gastroesofagian). Merele, in special cele rosii, pot ajuta la crearea unui strat de baza a stomacului, reducand tendinta de acid in esofag. Merele sunt bune inainte de culcare pentru a preveni refluxul acidului din stomac pe timpul noptii.

5. Radacina de lemn dulce

Luati radacina de lemn dulce pentru a rezolva simptomele dureroase ale BRG. Radacina de lemn dulce este disponibila sub forma de ceai in plafar. Radacina de lemn dulce preparata ca si ceai in apa fierbinte poate diminua disconfortul cauzat de acidul din stomac. Daca aveti tensiune arteriala ridicata, consultati medicul dumneavoastra inainte de a folosi radacina de lemn dulce, pentru ca la unele persoane, lemnul dulce poate creste tensiunea arteriala.

6. Fulgii de ovaz.

Fulgii de ovaz au posibilitatea de a reduce treptat nivelul de aciditate din stomac si sunt usor de digerat, deoarece textura lor este moale. Mancati un castron de fulgi de ovaz, daca aveti dureri sau disconfort in stomac.

7. Ghimbir.

Ghimbirul este o planta medicinala datorita capacitatii sale de a vindeca si repara diverse tipuri de afectiuni medicale, inclusiv aciditatea din stomac. De-a lungul istoriei, ghimbirul a fost folosit ca un aliment anti-inflamator pentru a trata bolile digestive.

8. Musetel si ceai de fenicul.

Un ceai de plante, care este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru combaterea aciditatii. Consuma o ceasca de ceai fierbinte dimineata si seara.

Aceste 8 sfaturi te scapa rapid de arsurile stomacale, iar folosite pe termen indelungat, face ca aparitia lor sa nu mai fie posibila prea curand.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?