Rosiile: Protectie Solara a Naturii?


Potrivit unui studiu recent prezentat de Societatea Britanica de Investigare Dermatologica, felurile de mancare care includ rosiile, pot sa ajute la protejarea pielii de efectele daunatoare ale soarelui.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Newcastle si Manchester le-au dat cate cinci linguri de pasta de tomate unor voluntari (10 la numar), zilnic. Dupa 3 luni, acestia au masurat abilitatea pielii voluntarilor, de a se proteja singura impotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Probele de piele obtinute de la voluntari au aratat o crestere de 33% in abilitatea de a se proteja impotriva arsurilor solare. Cercetatorii au gasit de asemenea nivele ridicate de molecule care mentin fermitatea pielii.

Asta nu inseamna ca ne protejam impotriva razelor UV ale soarelui daca mancam pizza zilnic. Raportul arata, totusi, ca rosiile consumate zilnic sunt foarte sanatoase, mai ales daca sunt consumate negatite, in salate, cu ulei de masline.

Desi mai trebuie efectuate de alte cercetari, rosiile si-au dobandit deja aprecieri in cazul beneficiilor acestora asupra pielii.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?