RETETA PENTRU UN CEAI PERFECT, IN SEZONUL RECE


Fundamentele de baza, pentru sanatate, in timpul iernii sunt: mananca bine (consum scazut de alimente procesate si bogate in zahar), consumul suficient de apa si grasimi sanatoase, asimileaza necesarul de vitamina D, fa miscare in aer liber si dormi suficient, pentru ca sistemul tau imunitar, glandele suprarenale si sistemul nervos, sa se poata adapta la stres si la mentinerea echilibrului.

Simplu, dar totusi dificil, iarna. Nu este doar din cauza stilului nostru de viata,ci prin natura, avem tendinta de a ne comporta diferit decat in lunile calde, prin expunerea la frig, energia noastra, se va diminua. Nimic nu ramane neafectat – sistemul nostru imunitar, sistemul digestiv, tiroida, sistemul circulator, sistemul nervos, sangele – toate vor ‘hiberna’ – vor functiona in continuare, dar mai incet.

Aceasta lentoare, care rezulta din frig si care afecteaza multe lucruri, poate fi adesea, abordata, prin incalzirea sangelui. Sangele este responsabil pentru transferul de mesaje codate hormonale si de nutrienti, la destinatia lor finala, conduce deseurile, pentru a fi defalcate si apoi excretate si atinge fiecare organ major, aducand caldura, care ajuta la buna functionare. Daca este lasat sa se raceasca, va fi mai putin eficient, in efectuarea acestor lucruri.

Aici, ceaiul acesta minunat, este folositor. Incearca aceasta reteta si bucura-te de o sanatate mai buna, in aceasta iarna.

Ingrediente:

– patru cesti de apa
– trei felii de ghimbir proaspat (efect de incalzire, amplifica imunitatea)
– o bucata de radacina de lemn dulce (antiviral, antibacterian, lupta impotriva depresiei)
– un baton de scortisoara (efect de incalzire, suport digestiv, folositor in cazul diabetului)
– o lingura de coaja de portocala (dulce)
– o lingura de patrunjel uscat (ajutor digestiv)
– o ligurita de roinita uscata (relaxant, aromatic)
– o cuisoara (efect de incalzire, ajutor digestiv)

1. Intr-o oala, se pune apa la fiert. Se indeparteaza de la sursa de caldura si se adauga restul ingredientelor.

2. Se lasa oala acoperita, timp de 5 – 15 minute. Se strecoara si se bea de doua ori oe zi.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?