Nervozitatea


Nervozitatea reprezinta o stare de neliniste care poate fi organica sau psihica, fie asociata. La nervozitate se poate adauga o epuizare sau o oboseala care provoaca o acutizare a afectiunii.

Nervozitatea si stresul stau la baza celor mai multe afectiuni in secolul in care traim, iar apogeul efectelor acestor stari va fi atins in urmatorii 10-20 de ani. Putem lupta impotriva emotiilor negative prin diferite cai, iar alimentatia este una dintre ele.
Asa cum unele alimente ne fac rau, ne aduc kilograme in plus sau favorizeaza declansarea unor boli grave, tot asa exista si alimente care ne sunt aliati de nadejde in demersul de a ne pastra sanatosi. In perioadele stresante, in organismul uman scade nivelul unor vitamine importante: A, B, C, precum si al unor mineralecalciu si magneziu.

Pentru a suplini aceste pierderi trebuie sa consumam alimente care ne ajuta sa luptam cu stresul: legume (in special pe cele verzi), fructe specifice fiecarui sezon, banane, caise, peste (somon), carne de curcan, cereale, paine integrala, lapte, oua, seminte de floarea-soarelui.

Fitoterapia recomanda ceaiurile din: menta, galbenele, hamei, rozmarin, mure, sunatoare, valeriana, roinita, trifoiste de apa, vasc, pir, coacaz.

Tratament cu ceai de vasc

Se ia o lingurita de vasc la 250 ml de apa rece si se lasa la macerat 8 ore. Se strecoara si se da cateva secunde  in clocot. Se strecoara si se da cateva secunde in clocot. Acest ceai este recomandat pentru tratarea copiilor cu simptome de nervozitate. Se bea o cana de ceai pe zi.

Tratament cu ceai de preparat dupa reteta:

frunze de menta                                – 25 g

trifoiste de balta                                – 75 g

Ceaiul se prepara din 3 lingurite de amestec vegetal maruntit si omogenizat oparite cu 500 ml apa clocotita. Ceaiul se va infuza 5-10 minute. Se  beau zilnic 3 cani de ceai cald.

Tratament cu ceai preparat dupa reteta:

radacini de valeriana                         – 60 g

trifoiste de balta                                – 80 g

frunze de menta                                – 60 g

Se fierb 2 lingurite din amestecul vegetal in 500 de ml apa, timp de 5-10 minute. Se beau 1-2 cani din ceai cald, din care una, seara, inainte de culcare.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?