Muscatura de Capusa


O capusa te poate musca cand esti in camping sau cand faci o drumetie in padure. Dar se poate intampla ca o capusa sa te muste si in propia ta gradina sau in parc. Deseori oamenii nici nu realizeaza ca sunt victimele unei muscaturi de capusa, pana cand zona afectata nu se umfla si incepe sa apara senzatia de mancarime.

Deseori muscatura in sine nu cauzeaza prea multe probleme si poate sa dispara la fel de repede cum a aparut. Aceasta poate crea o iritatie si de multe ori nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca nu creaza alte complicatii.

Sunt insa, anumite cazuri, cand un anumti tip de capusa poate cauza foarte multe probleme. Capusa poate fi vinovata, de expemplu, pentru aparitia bolii Lyme si de aceea daca simptomele persista sau se multiplica este foarte important sa ceri ajutor de urgenta.

Chiar daca multi oameni considera ca muscaturile capusei sunt o problema doar cand e vorba de caini, acestea pot afecta si oamenii. Daca te musca un anumit tip de capusa, pot aparea o varietate larga de efecte secundare si simptome si se poate de asemenea ajunge la complicatii grave.

Daca un anumit individ este afectat brusc de febra, umflarea ganglionilor, intepenirea gatului sau alte simptome asemenatoare cu cele ale unei raceli, este foarte important sa soliciti asistenta medicala. Doar un doctor poate sa ofere un diagnostic precis, astfel indicand tratamentul adecvat.

Daca este vorba de boala Lyme sau ceva asemanator, atunci tratamentul poate fi pe termen indelungat. Din fericire sunt anumite remedii in cazul unei muscaturi de capusa, care se pot face cu usurinta acasa si care pot fi de mare ajutor.

Suplimente cu usturoi:

Consumul de suplimente cu usturoi, zilnic, poate fi foarte folositor in cazul unei muscaturi de capusa. In acest caz poate fi aplicat direct pe zona afectata sau se poate lua suplimentul cu usturoi, pe cale naturala.

Deoarece usturoiul are puternice proprietati antibacteriene, poate cu usurita sa vindece zona afectata de muscatura si simptomele pe care aceasta le implica.

Sapala-te

Este important sa speli zona in care te-a muscat capusa, in special daca aceasta, nu a fost inca indepartata. De aceea, trebuie sa te speli cu sapun antibacterian si apa, de indata ce ai observat ca ai fost muscat de o capusa, fiindca te poate ajuta si la indepartarea capusei. Sa mentii zona afecata curata, poate preveni viitoare infectii si usureaza unele efecte sencundare ale muscaturii.

Terapie cu vitamine

Sa iei zilnic vitamine, poate fi o parte importanta in tinerea sub control a oracarui simptom rezultat din muscatura de capusa.

Este important sa folosesti vitamine precum vitamina C, in fiecare zi, pentru cele mai bune efecte.

IN CAZUL UNEI MUSCATURI DE CAPUSA, ESTE RECOMANDABILA VIZITA LA UN DOCTOR SPECIALIST!!


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?