Marul


Delicios si crocant, marul este unul dintre cele mai populare fructe preferat de innebunitii dupa fitness si de cei care tin la sanatatea lor, deoarece cred in principiul „sanatatea este bogatie„. Acest fruct minunat este plin de fito-nutrienti care sunt intradevar indispensabili pentru o sanatate optima. Antioxidantii care se gasesc in mar au multiple proprietatii care promoveaza sanatatea si previn bolile; aceastea justifica zicala „un mar pe zi tine doctorul departe„.
Merele provin din pomi de marime medie care apartin familiei Rosaceelor, numele stiintific fiind Malus Domestica. Marul isi are originea in muntii bogati in minerale din zona Kazakhstanului si acum este cultivat in multe parti ale lumii.

Beneficiile marului
Merele, contin o lista impresionanta de substante nutritive esentiale, care sunt necesare pentru cresterea si dezvoltarea normala si mai ales a pentru o nutritie sanatoasa.
Merele au un nivel caloric scazut; 100 g de felii de fructe proaspete ofera doar 50 calorii. Fructele nu contin grasimi saturate sau colesterol, dar sunt bogate in fibre care ajuta la protejarea mucoasei membranei colonului de expunerea la substantele toxice care pot cauza aparitia cancerului de colon.

Merele contin cantitati mari de vitamina C si beta-caroten. Vitamina C este un antioxidant natural puternic, iar consumarea de alimente bogate in vitamina C ajuta corpul sa dezvolte rezistenta impotriva infectiilor si agentilor inflamatori.

Merele sunt de asemenea o sursa buna a complexului de vitamine B, cum ar fi riboflavina, tiamina si piridoxina (vitamina B6). Impreuna, aceste vitamine ajuta ca si co-factori de enzime ale metabolismului, precum si in diverse functii sintetice din interiorul corpului.

Merele contin si o cantitate mica de minerale, precum potasiu, fosfor si calciu. Potasiul este o componeta importanta a celulelor si a lichidelor din corp care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.

Sfaturi pentru servirea merelor

-mancati merele cu tot cu coaja pentru a profita de toate beneficiile pe care le ofera.
-pentru a evita ca feliile de mere sa devina maronii dupa expunerea acetora la aer, clatitile cu putina apa, pe urma adaugati peste ele cateva picaturi de zeama de lamaie.
-este indicat ca dupa cina se se serveasca suc proaspat de mere.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?