Mango


Regele fructelor„, fructul mango, este unul dintre cele mai populare fructe, bogat nutritiv, cu o aroma unica, parfum si gust deosebit.
Mango este unul dintre cele mai delicioase fructe tropicale de sezon, despre care se crede ca ar fi originar din campiile de la poalele muntilor Himalaya.

Acest fruct gustos are foarte multe beneficii in privinta sanatatii, de care multi nu sunt constienti.
Beneficiile mango-ului asupra sanatatii

Imbunatateste Digestia
Mango ajuta mult in cazul persoanelor care sufera de aciditate la stomac si enzimele sale ajuta la ameliorarea problemelor digestive. Elementii bioactivi precum esterii, Terpenes si Aldehide prezenti in mango, usureaza digestia.

Ajuta la scadera colesterolului
Nivelul mare de fibre solubile, pectina si vitamina C prezente in mango ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange.

Imbunatateste concentratia si puterea de memorare
Mango sunt utili pentru copii care au probleme de concentrare cand invata si contine de asemenea si acid glutamic care este bun pentru stimularea memoriei.

Pentru tratarea acneei
Mango ajuta la curatarea porilor infundati care cauzeaza acneea. Taiati mango in felii foarte subtiri si aplicati-le pe fata timp de 10-15 minute pe urma spalati-va pe fata, folosind apa calda.

Bogat in fier
Se stie ca mango este foarte bogat in fier. Persoanele care sufera de anemie pot consuma mango regulat. In general femeile, dupa menopauza, devin slabite si e sanatos sa consume mango si alte fructe bogate in fier. Femeile insarcinate pot manca de asemenea mango ocazional, intrucat organismul lor au nevoie de fier si calciu in acea perioada.

Pentru diabet
Mango castiga incet aprecieri considerandu-se ca e un nou luptator impotriva diabetului. In trecut exista un mit, cum ca diabeticii nu au voie sa consume mango, ceea ce nu e adevarat. Inainte sa mergeti la culcare, puneti 10-15 frunze de mango in apa calduta si acoperiti-le. Dimineata strecurati apa si beti-o pe stomacul gol. Faceti acest lucru regulat.

Previne cancerul si bolile de inima
In mango sunt prezente mari cantitati de antioxidanti. Deci consumat regulat, mango previne cancerul si bolile de inima.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?