Cosmetica Bio


Pielea reprezintă o suprafata receptorie extrem de vasta, care asigura o sensibilitate diversa, protejează corpul de leziuni mecanice si microorganisme, participa la secretarea unor produse finale ale metabolismului si indeplineste de asemenea un important rol de termoregulatie, execută funcțiile de respiratie, contine rezerve energetice, leaga mediul inconjurător cu tot organismul.  Absolut  tot ceea ce puneti pe pielea dvs va ajunge în fluxul sanguin, si va fi distribuit in tot corpul.

Multe produse pentru ingrijirea pielii folosesc ingrediente foarte periculoase pentru ca sunt mai accesibile, mai ieftine si se dilueaza usor.

Cum poti sa iti protejezi pielea?

          Iata cateva lucruri, care pot fi mai simple si mai putin costisitoare, pe care le puteti face pentru a preveni deterioarea pielii, pentru a avea un aspect mai tineresc:

  • Evitati sau minimizati daunele de la apa calda si clor;
  • Folositi produse organice de fiecare data cand este posibil. Pielea dvs. absoarbe totul. Nu compromite-ti sanatatea si starea de sanatate a pielii prin utilizarea potentialelor otravuri.
  • Demachiaza-te in fiecare seara;
  • Dormiti pe spate;
  • Nu fumati;
  • Daca stati in soare pentru mai mult timp folositi crema cu ingrediente sigure si eficiente;
  • Limiteaza exfolierea de doua ori pe saptamana si folositi un exfoliant delicat. Exfolierea improspateaza suprafetele pielii dvs. si lumineaza aspectul.
  • Aplicati produsele de ingrijire a pielii pe pielea calda, in scopul de a ajuta pielea sa para sanatoasa. Acest lucru maximizeaza absorbtia.
  • Nu frecati sau trageti de piele;

Nu va asteptati la schimbari peste noapte. Chiar daca incepeti sa faceti totul de azi, nu va descurajati daca nu vedeti rezultatele chiar de maine.

De ce sa folosim doar cosmetice bio?

Cosmetice traditionale contin o mulţime de ingrediente sintetice. Este dificil de a evalua efectele acestor produse de pe piele, după multi ani de utilizare, unele dintre ele chiar poluează mediul inconjurator.

Produsele bio reprezinta o garantie de respectare a unei persoane şi mediul sau.

Care sunt adevaratele beneficii ale produselor bio?

Cu privire la o persoana: Nu numai ca produsele bio-chimice nu contin substante poluante (pesticide, ingrasaminte chimice, produse sintetice, OMG), care in final sunt daunatoare nu doar pentru corpul nostru, dar, de asemenea si pentru mediu. Bio-cosmeticele sunt foarte bogate in ingrediente active si care provin din materii prime vii.

Transparenta si securitate: nu este intotdeauna usor sa stii compozitia exacta a unui produs cosmetic „traditional” si nici de a identifica originea materiilor prime. Bio-cosmeticele sunt controlate in prezent de catre organismele de Ecocert. Acest lucru asigura o transparenta a ingredientelor si a proceselor de fabricatie si garanteaza autenticitatea produselor Bio etichetate.

Respectarea mediului: agricultura biologica este o metoda de productie care respecta biodiversitatea si echilibrul natural. Un sprijin activ din aceste practici agricole, asigura mentinerea pura a apei, solului si aerului.

Protectia animalelor: extracte animale sau teste pe animale sunt interzise in produsele cosmetice Bio. Singurele ingrediente care provin din productia animală (care nu face nici un rau pentru sanatatea lor, cum ar fi mierea), sunt permise.

Natura ne ofera compozitia bogata, un grup foarte diversificat de ingrediente. Fiecare ingredient, indiferent daca are o origine vegetala sau minerala, are o serie de proprietati specifice. Aceasta diversitate permite de a crea un panou mare de produse eficiente si respecta echilibrul natural.

Este important sa utilizati numai ingrediente care promoveaza aspectul sanatos, fara a face nici un rau potenţial. „Certificat organic” inseamna produsele agricole care sunt cultivate, procesate şi certificate conform standardelor ecologice ECOCERT.

Aceste standarde trebuie sa fie îndeplinite. Inspectorii calificati sa efectueze inspectii anuale la fata locului ale operatiunilor organice, respectarea lor de productie si a practicilor de prelucrare pentru a vedea daca sunt în conformitate cu standardele ecologice.

ECOCERT pentru cosmetice ecologice si biologice

Principii de baza:

– Prioritatea de ingrediente naturale si a materiilor prime

– Prioritatea de ingrediente provenite din agricultura biologica

– Garantare a respectarii valorilor ecologice

– Dezvolta o comunicare transparenta şi onesta cu consumatorul

– Prioritatea de calitate


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?