Beneficiile uleiului de catina


Utilizarile medicinale de catina din zilele noastre sunt cercetate destul de intens in Asia si Europa. Uleiul de catina este aprobat pentru utilizarea clinica in spitalele din Rusia. Multe medicamente au fost dezvoltate pornind de la catina in aceste tari, si sunt disponibile in diferite forme, de exemplu: lichide, pudre, comprimate filmate, paste, pastile, alifii, supozitoare, aerosoli, etc)

Uleiul din boabe de catina are o culoare rosu intens, datorita carotenului foarte ridicat pe care il are in compozitie (41 de carotenoide gasite pana acum in catina), continut care include un procent valoros de luteina, zeaxantina si licopen.
Catina este sursa cea mai puternica de acid palmitoleic (C16: 1) cu valori de pana la 34%. Acest acid gras sustine regenerarea celulara ca o componenta a grasimii pielii si creeaza aspectul de moale si catifelat al pielii.

In plus, aceasta contine tocoferoli, tocotrienoli si fitosteroli. Uleiul de catina contine, de asemenea, flavonoide, Omega 3 si 6, DHA si numeroase oligoelemente. Flavonoidele sunt extrase din fructe si sunt folosite mai ales in tratamentul problemelor cardiovasculare. Uleiul este un ingredient valoros in aplicatii topice.

Uleiul de catina are o putere protectoare impotriva razelor naturale ale soarelui, si este cel mai util ulei cu actiuni vindecatoare, pentru orice fel de arsura. Acesta a fost folosit dupa dezastrul de la Cernobil pentru a vindeca arsurile radiatiilor.

Uleiul de catina este, de asemenea, utilizat pentru a trata cancerul, mucozita, ulcere, ulceratii ale pielii, arsuri, iritatii, pielea uscata, mancarimi, eczeme, psoriazis, dermatita, inflamatie, rani, etc. Acesta sustine de asemenea si sanatatea prostatei.

In plus fata de aplicatiile sale medicinale, si datorita efectelor sale protectoare asupra pielii, uleiul de catina este, de asemenea, utilizat in prepararea de produse cosmetice, inclusiv creme pentru protectie solara.

Fructul plantei are un continut ridicat de vitamina C – intr-un interval de 114 – 1550 mg la 100 de grame, cu un continut mediu (695 mg la 100 de grame) de aproximativ 15 ori mai mare decat portocalele (45 mg la 100 de grame) – fructele de catina se afla printre cele mai bune surse imbogatite cu vitamina C. Fructul are, de asemenea, un continut dens de carotenoizi, vitamine B (acid folic), B1, B2, B6, B12, B15, K, aminoacizi, minerale dietetice, ß-sitosterol si acid polyphenolic .

Catina are in mod natural serotonina, un neurotransmitator care ajuta la reglarea emotiilor.
Uleiul de catina este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale de intinerire a pielii mature si ridata, datorita vitaminei E, C si vitaminei A, acizilor grasi esentiali, si fitosteroli. Acesta este un remediu eficient de ingrijire a pielii si ajutor cosmetic, cu actiune nutritiva, revitalizanta si restauranta.

Ajuta la regenerarea tesuturilor, reduce aspectul ridat al pielii care apare o data cu inaintarea in varsta, si previne imbatranirea prematura a pielii.

Aplicat pe scalp, uleiul intareste radacina parului si imbunatateste calitatea de crestere a parului si ii confera stralucire. Folosit ca uz intern, uleiul este util pentru tuse, durere in gat si probleme bronsice.
Cele mai importante functii ale uleiului de catina pot fi rezumate dupa cum urmeaza: la diminuarea inflamatiei, in dezinfectarea locurilor cu bacterii, in ameliorarea durerii, si in regenerarea tesuturilor. De asemenea, poate fi folosit pentru grefa cutanata, cosmetica, si pentru tratamentul plagilor corneene.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?