ANOREXIA


Anorexia Nervosa este clasificata ca fiind o tulburare de alimentatie. Persoanele care sufera de Anorexia Nervosa au o obsesie in privinta alimentatiei si sunt extrem de preocupati de slabire. Sunt adesea ingroziti de luarea in greutate si ajung adesea la masuri extreme pentru a slabi sau pentru a-si mentine o greutate sub limita normala pentru varsta si inaltimea lor.

Indivizii anorexici isi restrictioneaza cantitatea de calorii consumate, de multe ori ajungand la infometare sau pur si simplu, ajung sa vomite cantitatea mica de alimente consumata. Folosesc de asemenea laxative in exces sau se suprasolicita prin exercitii fizice duse la extrem, pentru ca organismul lor sa arda mai multe calorii decat consuma.

Cu toate acestea anorexia este mai mult decat, nevoia de a fi slab sau restrictionarea alimentelor cosumate. De cele mai multe ori este strans legata psihologic de lipsa de control pe care persoana o poate experimenta, in alte aspecte ale vietii. La nivelul subconstientului, indivizii anorexici, pot simti un sentiment de implinire, prin faptul ca au control asupra unui aspect al vietii lor. Preocuparea mentala, constanta, cu alimentatia si greutatea lor, inseamna ca suferinta mentala sau alte sentimente, sunt evitate si nu trebuie sa le faca fata.

Persoanele suferinde de Anorexia Nervosa, sunt adesea extrem de sensibile la problemele lumii si adesea preiau grijile lumii pe umerii lor. Restrictiile stricte a alimentatiei, pot fi o masura a cat de bine se pot controla, ducand vointa la extrem. Ei pot vedea acest lucru ca o mare realizare si se aplauda in sinea lor pentru determinare.

In cazurile grave, poate fi necesara, o perioada scurta de spitalizare, unde doctorii monotorizeaza semnele vitale, nivelul de hidratare si consumul de alimente. In cazurile mai putin grave, pacientilor li se permit sa ramana acasa, acestia urmand sa aibe controale medicale periodice. De cele mai multe ori se stabileste un plan de tratament, care urmareste progresul medical si implementarea schimbarii dietei si a terapiei psihologice. Echipa medicala poate contine psihologi, doctori si un nutritionist sau dietetician.

Anumite remedii naturale pot ajuta cu unele simtome ale anxietatii si depresiei asociate cu anorexia, fara a avea parte de efectele secundare ale medicamentelor.

Formulele pe baza de plante medicinale care sunt folosite in cazul anorexiei sunt Melissa Officinalis (roinita), lavanda si Passiflora incarnata (floarea patimilor) – pentru a calma mintea si nervii. Unele plante medicinale (de ex. Hypericum perforatum sau sunatoarea) au fost foarte eficiente in echilibrarea starii de spirit, imbunatatirea stimei de sine si stabilizarea gandurilor – oferind astfel o baza solida pentru recuperare.

Multi suferinzi de anorexie cauta remedii naturale fie dupa ce au trecut de tratament, fie inainte ca boala sa scape de sub control. Pentru aceste persoane urmatoarele tratamente naturale pot avea succes.

Usturoiul:

Cand cineva cauta un remediu pentru Anorexia Nervosa, trebuie sa caute ceva care sa le stimuleze apetitul. Unul dintre cele mai puternice remedii este usturoiul. Usturoiul, un stimulant natural al apetitului, poate fi adaugat in mancare, sau maruntit si amestecat cu apa clocotita, transformat in ‘supa’, imbunatatit cu putin suc de lamaie, care ajuta de asemenea la cresterea poftei de mancare.

Citricele:

Consumul de portocale, lamai sau lime, sau pur si simplu consumarea sucului de la aceste citrice, pot spori pofta de mancare.

Plantele medicinale:

Cateva dintre plantele medicinale care ajuta la stimularea apetitului includ ghimbirul, musetelul, lavanda si tarhonul.

Cel mai important lucru pentru ca o persoana care sufera de Anorexia Nervosa sa se trateze in mod corespunzator , este ca acea persoana sa recunoasca faptul ca are o problema, sa ceara ajutor unei persoane apropiate si nu in ultimul rand sa viziteze un medic de specialitate.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?