10 MOTIVE PENTRU A BEA MAI MULTA APA!


Auzim, im mod constant, despre importanta consumului suficient de apa. Pe de alta parte, exista, in mass-media, in ultimul timp, tendinta promovarii consumului de cel putin 2 litri de apa zilnic, care tehnic este corect, dar nu este prezentata, intreaga poveste. Fie simti nevoia sa bei un litru de apa zilnic sau doi litri sau trei, majoritatea persoanelor, nu primesc adevaratul mesaj, al importantei, consumului de apa.

Chiar si dieteticinii, nutritionistii si cadrele medicale contribuie la aceasta problema, informand oamenii, ca au suficienta apa in dieta, sub forma fructelor si a legumelor. Poate fi adevarat, pentru unii oameni, dar pentru majoritatea, acest aport nu este suficient.

In plus, nu ai observat, ca dupa ce pui legumele, intr-o tigaie si pornesti aragazul, apare un lichid in tigaie, apoi, la scurt timp, vezi niste aburi ridicandu-se? Motivul este, ca de fapt, gatind, elimini apa din legume!

Cercetatorii, estimeaza ca jumatate din populatia lumii, sufera de dezhidratare cronica.

Mai mult de doua treimi din greutatea corpului tau, este apa. Fara cantitatea adecvata de apa, procesele biochimice si electrice ale corpului, incep sa se deterioreze. Lista motivelor, care sa te faca sa bei suficienta apa, este la fel de lunga, precum functiile corpului tau. Iata 10 dintre motivele, care te vor convinge sa bei mai multa apa:

1. Sangele tau, este de fapt, 80% apa si are nevoie de apa, pentru a crea noi celule sanguine.

2. Oasele, contin peste 50% apa si au nevoie de apa, pentru a crea noi celule osoase.

3. Consumul de apa, ajuta la ameliorarea durerii corpului, prin punerea in miscare a sistemului limfatic. Sistemul limfatic este o retea de noduri, tuburi, vase si fluide, care misca deseurile din tesuturi. Are nevoie de apa, pentru a functiona corespunzator.

4. Apa ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor din corp, prin sistemul limfatic, rinichi si intestine.

5. Apa lubrifiaza articulatiile si ajuta la reducerea durerii articulare si le protejeaza impotriva rupturilor.

6. Apa regleaza metabolismul, deci daca esti supraponderal, apa te poate ajuta.

7. Apa echilibreaza temperatura corpului.

8. Apa ajuta la buna functionare electrica, astfel asigurandu-se functionarea corespunzatoare a creierului si a sistemului nervos. Creierul tau si sistemul nervos transmit semnale electrice, pentru o buna functionare. Cercetatorii estimeaza ca, creierul tau emite, aproximativ, aceeasi cantitate de electricitate, ca un bec de 60 watt. Deci, este un sambure de adevar, in imaginea unui bec, care se aprinde, cand cineva are o idee.

9. Apa amelioreaza dezhidratatrea.

10. Fiecare celula si organ din corpul tau, are nevoie de o cantitate adecvata de apa, pentru a functiona in mod normal.

Deci, una dintre cele mai eficiente si usoare metode, de a-ti imbunatatii sanatatea, este sa incepi sa bei mai multa apa. Asigura-te ca bei apa pe stomacul gol sau pur si simplu iti diluezi enzimele digestive si iti faci digestia sa fie mai putin eficienta.

Traind intr-o tara dezvoltata, avand acces la apa, din belsug, nu ai nici o scuza, pentru care sa nu bei suficienta apa.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Connect with Facebook

*

Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes
Da-ne un like si nu te mai stresam cu acest mesaj ! :-)
Esti deja fan?